Het ontstaan van Theater Toemaar

De geboorte van THEATER TOEMAAR (oktober 2012)

ooievaarZoals iedereen weet gaat een geboorte niet in je koude kleren zitten. Zo ook bij dit theater.

Na diverse bezoekjes aan  terrassen in Egmond aan Zee waren wij het er over eens: We gaan het gewoon doen!

Onze eerste actie was de BBQ bij Jacqueline. Een fijne avond en de vraag aan de aanwezigen was helder en duidelijk: Zullen wij er met z’n allen voor gaan? Mensen weer een avond plezier brengen en ons zelf een leuke hobby?
Het antwoordt was volmondig : JA!

Ja, en dan begint het.
We hadden wel een paar dingen heel erg mee. Een heel enthousiaste repetitor/pianist. Want dat was toch wel even een feest om met haar te mogen werken! Ze luistert naar de naam Nana Metoni en is onze inspirator en met haar kennis van muziek en zang een lust om een programma handen en voeten te geven. En een stel gekke meiden die er gewoon voor gingen om het idee uit te werken. En daar was het kind: THEATER TOEMAAR!

De eerste repetities hebben wij in Alkmaar in een kerkcentrum gehouden. Maar wij waren op zoek naar een verzorgingshuis dat ons wilde adopteren. En dat is gelukt. Sinds januari 2013 zijn wij het huistheater van zorgcentrum De Kooimeer! Daar repeteren wij op maandagavond van 20:00 tot 22:00/22:30 uur.
Op 18 mei hadden wij daar onze eerste try-out. En dat was fantastisch!

Het gaat heel goed met ons kind! Het groeit buiten verwachting maar wij kunnen nog best wat meer vaders en moeders gebruiken! Ben je al eens van plan geweest om iets in theater te willen doen? Houd je van zingen en heb je theaterbloed? Kom dan eens langs en proef de sfeer en wie weet sta je de volgende keer te stralen op het podium.
Gewoon doen! Zingen maakt vrolijk en blij! En dat willen wij toch allemaal?gebkrt_Toemaar 2

 

Het oprichtingsteam:
Janny Olling, Ria Wolf, Jacqueline Thijssen en Ria Steman.

I.v.m. het opheffen van de lokatie De Kooimeer repeteren wij m.i.v. 14 januari 2019 in de lokatie De Nieuwpoort (Prins Alexanderstraat 25) van de stichting NiKo. Tijden en omstandigheden zijn ongewijzigd.

Bekijk onderstaande video voor een korte impressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.